Datorer och skrivare

Datorer och skrivare

På biblioteket kan du låna dator och göra utskrifter. Du kan också använda vårt WiFi på din telefon, surfplatta eller bärbara dator. Vi erbjuder även kopiering och skanning.

Datorer

På alla våra bibliotek finns datorer med internet och Officepaketet. Dessa kan du använda för studier, eget arbete, informationssökning eller för nöje.

 

På Stadsbiblioteket finns det 6 datorer tillgängliga, fem av dessa är bokningsbara varav en är en snabbdator som man endast får använda 15 minuter.

 

För att boka en dator måste du först skriva på ett avtal som finns på biblioteket.

Trådlöst nätverk (WiFi)

För att surfa trådlöst på biblioteket behöver du först få inloggningsuppgifter av personalen. Besök biblioteket och uppvisa giltig ID-handling. Sök sedan upp nätverket ”LAHOLM_PUB” och invänta en ny inloggningssida för att fylla i användarnamn och lösenord. Inloggningsuppgifterna gäller för ett dygn.

Skanna dokument

Du kan på Stadsbiblioteket skanna dokument och bilder utan kostnad.

Prislista kopior och utskrifter

A4: 3 kronor - dubbelsidigt: 6 kr

A3: 6 kronor - dubbelsidigt: 12 kr

 

Om du önskar kopiera ur referensmaterial eller dagstidningar är de första 10 kopior kostnadsfria, därefter kostnad enligt prislistan ovan.

 

Tänk på att det inte går att skriva ut från egen dator, surfplatta eller mobil via det trådlösa nätverket utan man måste låna en av bibliotekets datorer.

Sök

Språk