Covid-19

Covid-19

Så påverkas Biblioteken i Laholm av covid-19.

Välkommen till biblioteket endast om du är fullt frisk. Man får inte vistas i biblioteket med förkylningssymtom, inte ens lindriga sådana. Personalen hjälper dig gärna bakom plexiglaset i våra informationsdiskar. Vänligen respektera avspärrningarna.

 

Använd gärna handspriten som finns i biblioteket eller möjligheten att tvätta händerna på toaletten. Vi ber dig att hålla rekommenderat avstånd på cirka 2 meter till dina medbesökare och till personalen när du besöker biblioteket.

 

Vi erbjuder för närvarande ett begränsat antal sittplatser, för att garantera ett avstånd som minimerar risk för smittspridning.

 

Fr.o.m. 1 juni återinförs avgifter på biblioteken. Läs mer om våra avgifter på den här sidan.

 

Sommaröppettider 14/6-15/8:

 

Stadsbiblioteket (max 30 personer)
Måndag: 10-18

Tisdag: 10–16
Onsdag: stängt

Torsdag: 12–18
Fredag: 10–16

Lördag: 10-13

 

Knäreds bibliotek (under bemannad tid: 8 personer, meröppet: 5 personer)

Måndag: 15–18

Meröppet: 07–22 varje dag (fr.o.m. 7 juni)

 

Våxtorps bibliotek (under bemannad tid: 10 personer, meröppet: 5 personer)
Torsdag: 15–18

Meröppet: 07–22 varje dag (fr.o.m. 10 juni)

 

Bokbussen
Kör enligt turlista som du hittar här.

Kan man låna böcker utan att gå in på biblioteket?

Ja, ring eller mejla biblioteket och berätta vilka böcker du vill låna, eller om du vill att vi väljer böckerna åt dig. Sedan kommer vi överens om när du hämtar böckerna och då möter vi dig utanför, så slipper du gå in. Eller så kan du när du är på plats för att hämta din beställning ringa från din mobiltelefon när du är utanför biblioteket, så kommer vi ut.

På Stadsbiblioteket finns även möjlighet att ringa på en ringklocka till höger om entrén, när du kommer för att hämta dina böcker. Detta gäller även avhämtning av reserverade böcker. Bibliotekens mejladresser och telefonnummer hittar du via menyn här på bibliotekets webbsida.

 

Transporttjänst

Om du inte har möjlighet att ta dig till biblioteket så kan kommunens transporttjänst kostnadsfritt leverera och återlämna böcker åt dig.

 

Kontakta först Stadsbiblioteket på telefon 0430-151 50 eller 151 51 alternativt mejla till biblioteket@laholm.se och berätta vad du önskar för böcker. Därefter kontaktar du Transporttjänst att beställa transport. Måndag-torsdag 9–15 samt fredagar 9–12 når du dem på telefon 0430-266 80 eller lotsen@laholm.se

 

Kan jag återlämna böcker utan att gå in i biblioteket?

Ja, på Stadsbiblioteket och Våxtorps bibliotek finns bokinkast utanför entréerna. Knäreds bibliotek saknar bokinkast, men du kan ringa till biblioteket under öppettid så kommer vi ut och hämtar dina böcker.

 

Hittar du inte svaret på din fråga? 

Du är alltid välkommen att ringa eller mejla biblioteket om du har några frågor eller om det finns någon service vi kan ge dig per telefon eller mejl. Du når oss på: 0430-151 51, 151 50 eller på mejl biblioteket@laholm.se

 

Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen i Halland!

 

Laholms kommuns information med anledning av covid-19 hittar du på https://www.laholm.se/nyheter/information-kring-coronaviruset

 

Sök

Språk