Avgifter

Avgifter

Att skaffa lånekort och låna är gratis. Men om du skulle lämna tillbaka för sent eller medier försvinner/förstörs får du betala en avgift.

Lånekort

Första lånekortet är gratis. Om du behöver ett nytt så kostar det 20 kronor för vuxna och 10 kronor för barn. Det går bra att låna med legitimation men om du har tappat bort ditt lånekort måste du kontakta biblioteket så vi kan spärra det.

Förseningsavgifter

Om du lämnar tillbaka böcker och andra medier för sent måste du betala en övertidsavgift. Förseningsavgiften är 2 kronor per bok och dag. För snabblån (14-dagarslån) är förseningsavgiften 5 kronor per dag. Dock max 60 kr per material. Vi tar inte ut några avgifter för material som är lånat från barn- och ungdomsavdelningen. 

 

Om du ändå inte lämnar tillbaka dina böcker skickas en faktura. Lämnar du tillbaka böckerna efter detta så stryker vi fakturan men du måste ändå betala en administrativavgift på 100 kronor. Denna avgift ska betalas på plats på biblioteket.

 

Om du har 100 kronor eller mer i avgifter på ditt lånekort måste du betala av din skuld innan du kan fortsätta låna. 

Ersättningsavgift

Om det du har lånat går sönder eller försvinner måste du ersätta det enligt prislistan nedan:

 

Vuxenböcker 250 kr
Barn och ungdomsböcker 100 kr
Pekböcker och småbarnsbilderböcker 50 kr
Pocket 75 kr
CD-bok vuxen

250 kr

CD-bok barn 100 kr
DAISY talbok 100 kr
Tidskrift 50 kr
DVD-film 400 kr
Språkväska Faktisk kostnad
Läskudde 375 kr

 

Priserna gäller som lägsta ersättningskostnad. Om materialet är dyrbart eller svårersättligt betalas hela återanskaffningskostnaden.

 

Du kan själv, efter överenskommelse med biblioteket, anskaffa ersättningsmedia. För film mottages inte ersättningsmedia p.g.a. bibliotekens särskilda hyrvideorättigheter.

Fjärrlån

Fjärrlån kostar 10 kronor per material.

 

Kopior och utskrifter

A4: 3 kronor per sida, dubbelsidigt: 6 kr

A3: 6 kronor per sida, dubbelsidigt: 12 kr

Sök

Språk